Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Wsypujemy mąkę do dużej miski. A małym garnuszku zagotowujemy 2 szklanki wody oraz kostkę margaryny.
Następnie wlewamy gorącą wodę z margaryną do mąki, doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto - najlepiej zacząć jakąś drewnianą łyżką bo można się poparzyć.
Na samym końcu dodajemy jajko i wyrabiamy - w razie gdyby za bardzo się kleiło dosypujemy mąki.