Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowa wieprzowina"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, strąk tniemy na kawałki. Obrane cebule kroimy w grubsze talarki.
Czosnek, imbir i papryczkę chili drobniutko siekamy, mieszamy z oliwą. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Wkładamy kawałki mięsa i papryki. Marynujemy w chłodzie trzy godziny.
Mięso, paprykę i cebulę nadziewamy na przemian na szpadki lub patyczki. Szaszłyki układamy na gorącym grillu i pieczemy 8-10 minut z każdej strony.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 11,9 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia