Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imprezowe kanapeczki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Składniki
1Odkrój skórkę z pieczywa. Każdą kromkę przekrój na pół. Majonez podziel na dwie części, umieść w osobnych miseczkach.
Do jednej miseczki z majonezem dodaj odrobinę pasty wasabi (lub 1-2 łyżeczki ostrego chrzanu), wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Posiekaj drobno obrane kiszone ogórki oraz łyżkę kaparów. Dodaj do drugiej miseczki z majonezem. Wsyp łyżkę posiekanego koperku. Wymieszaj, dopraw solą.
Pieczywo posmaruj przygotowanymi mieszankami. Na kanapkach wasabi rozłóż plasterki rzodkiewek i połówki płatów śledziowych. Na pozostałych kromkach rozłóż łososia. Dekoruj koperkiem i cytryną.
czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety