Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycze ruloniki z twarożkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Roszponkę opłukać, osuszyć, oderwać listki. Rzeżuchę posiekać. Twarożek utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą.
Orzechy posiekać. Łyżkę orzechów odłożyć, pozostałe wrzucić do farszu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.
Farsz rozsmarować na plasterkach wędzonego filetu z indyka. Filety zwinąć w ruloniki. Ocet balsamiczny wymieszać z łyżką wody. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Cienkim strumieniem wlać oliwę, ubić gęsty sos. Ruloniki polać przygotowanym sosem. Udekorować roszponką oraz odłożonymi orzechami.Źródło: Życie na gorąco