Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyczy gulasz z papryką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso pokrój w dosyć dużą kostkę. Oprósz mąką i obsmaż na maśle. Wlej do mięsa 1 litr gorącej wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę, przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 40 min.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Cebulę, marchewkę, pietruszkę oraz pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki. Przygotowane warzywa włóż do gulaszu. Gotuj, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Przypraw gulasz do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Podaj z pieczywem lub kaszą jęczmienną, gryczaną albo pęczakiem.Źródło: Takie jest życie