Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki soczystego indyka podane z frytkami pieczonymi w piekarniku i domowym sosem czosnkowym.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15272
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15272
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić jak na zwykłe frytki i w misce wymieszać z 2 łyżkami oleju oraz przyprawą do ziemniaków i oregano. Po wymieszaniu rozłożyć równomiernie na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem wstawić do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200 stopni. Piec do momentu, aż się zrumienią (ok. 15-20 minut w zależności od "mocy" termoobiegu)
Filety z indyka pokroić w cienkie paski i w miseczce wymieszać z przyprawą do kebaba, solą i pieprzem. Następnie podsmażyć na patelni (najlepiej na smalcu, ale można również na oleju).
Podawać z sosem czosnkowym.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Zamiast filetu z indyka, można użyć filetu z kurczaka. Sos czosnkowy najlepiej zrobić własny wg przepisu dostępnego tutaj: https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)