Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostro na sycący obiad
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Pierś z indyka umyć, wykroić wszystko co się nie podoba (jeśli potrzeba ;) ), pokroić w duże plastry jak na kotlety. Wszystkie pozostałe składniki zmieszać ze sobą i włożyć do takiej marynaty indyka. Najlepiej zostawić na jakiś czas, żeby się smaki przegryzły - np. na godzinę. Smażyć na złoty kolor, podawać na ciepło.