Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony indyk w sosie musztardowo-kolendrowym z ryżem paprykowo cebulowym
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 843
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 843
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Miażdżymy nasiona kolendry w moździerzu, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Marynujemy mięso, odstawiamy do lodówki jeśli jest czas.
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Obieramy paprykę i cebulę. Warzywa podsmażamy na woku z niewielką ilością oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Aby dobrze zmiękczyć warzywa smażymy je na niewielkim ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą. Do warzyw dodajemy ugotowany ryż
Smażymy mięso na patelni, na średnim ogniu aż dobrze się przyrumieni.