Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk pieczony z żurawinami i jabłkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Rodzynki, morele, śliwki zalej winem, odstaw na 15 minut. Indyka umyj, na zewnątrz i wewnątrz natrzyj solą i pieprzem. Masło rozpuść w rondelku. Jabłka pokrój.
Faszeruj indyka jabłkami i odsączonymi z wina owcami. Resztę owoców rozłóż w naczyniu. Zwiąż sznurkiem nogi indyka, ułóż go w naczyniu, rozłóż rozmaryn, skrop wodą i posmaruj masłem.
Piecz 30 minut w temp. 200°C, potem trzy godziny w temp. 180°C. Co jakiś czas smaruj masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień