Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk w marynacie"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20682
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20682
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Marchew, seler oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj tymianek, liść laurowy, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i goździki oraz sok z cytryny.
Warzywa ugniataj ręką aż zmiękną i wlej szklankę wina. Mięso podziel na porcje i zalej warzywno-winną marynatą. Garnek owiń folią i odstaw do lodówki na 8 godzin.
Po tym czasie mięso wyjmij z marynaty i osusz. Dopraw solą, pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na oleju z dodatkiem 2 łyżek masła). Indyka podawaj z ziemniakami lub ryżem i surówką. Talerz możesz udekorować listkami bazylii.
Czas przygotowania: 30 minut (bez marynowania) 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień