Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w plastrach pomarańczy"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso oczyść, rozkrój tak, by powstał płat. Rozbij go i posyp jarzynką. Suszone morele i obrane jabłko pokrój w kostkę. Wymieszaj z żurawiną, jajkiem i bułką tartą. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę. Przewiąż ją sznurkiem, owiń wysmarowaną masłem folią aluminiową.
Roladę włóż do brytfanny, podlej wodą. Piecz 60 min w 180 st. Zdejmij folię i dopiekaj do przyrumienienia. Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Zagotuj 200 ml wody z cukrem. Włóż plastry pomarańczy, gotuj 20 min. Obłóż nimi upieczoną roladę.
czas ok. 90 min; porcja – 470 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety