Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk w pomidorach z marchewką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha, pokrój w grubsze słupki, włóż do miseczki. Indyka lekko posyp solą, pieprzem kajeńskim i czarnym oraz suszonymi ziołami, przemieszaj. Mięso przykryj folią i włóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie marchewki obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem, włóż na chwilę do wrzącej wody, wyjmij przestudź. Połowę sparzonych pomidorów pokrój na duże cząstki, resztę w drobną kosteczkę.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wrzuć marchewki, smaż razem jeszcze 2–3 minuty. Potem dołóż przyprawione mięso. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dolej przecier pomidorowy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Gulasz ponownie przypraw do smaku. Duś jeszcze 15 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pokrojone wcześniej pomidory. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę sparz, pokrój w plasterki, a potem na cząstki. Gulasz posyp natką i udekoruj cytryną.
ok. 1 godziny i 15 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina