Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w ziołach z kaszką kuskus"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 254
Składniki
80 dag piersi indyka, łyżeczka szałwii, 1/4 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, po 1/3 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki, 600 ml mleka sojowego lub zwykłego, 2 ząbki czosnku, 20 dag pieczarek, pomidor, 10 dag zielonego groszku, 15 dag kaszki kuskus, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól i pieprz do przyprawienia kuskusu, olej.
Indyka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, szałwią, paprykami i tymiankiem. Wstaw noc do lodówki.
Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż indyka z każdej strony. Wlej mleko sojowe, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, duś pod przykryciem około godziny. Ew. przypraw.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pieczarki. Dodaj groszek, pokrojonego pomidora i koncentrat pomidorowy, przypraw. Podduś. Dodaj kuskus, połącz. Podaj z indykiem.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie