Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z farszem korzennym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 260
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 260
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, wyciąć głęboką kieszeń. Natrzeć cały filet oraz wnętrze kieszeni solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstawić na 2 godziny.
Bułkę namoczyć. Wątróbkę drobno pokroić. Masło utrzeć na puch, dosypując wszystkie przyprawy. Dodać wątróbkę i bułkę, zmiksować na gładką masę dodając po 1 żółtku. Całość połączyć z pianą ubitą z białek.
Farszem napełnić kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami. Ułożyć w wysmarowanej olejem brytfannie. Piec około 90 minut w temperaturze 180°C. W trakcie pieczenia skrapiać wytworzonym sosem.
ok. 120 minut
Mięso przyrządzone w ten sposób można podawać zarówno na ciepło (np. z pieczonymi ziemniakami i jabłkami), jak i na zimno z chlebem.Źródło: Twoje Imperium