Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z gruszką i kozim serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9930
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9930
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Umyj mięso i osusz. Pierś z indyka oczyść z błon. Pokrój w grube plastry i dopraw. Następnie lekko skrop oliwą lub olejem i zostaw w lodówce na godzinę. Po tym czasie usmaż na patelni.
Jednocześnie do rondelka nalej 50 ml wody, dodaj pokruszony kozi ser oraz śmietanę. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając. Gdy się połączą, odstaw na bok.
Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Możesz też sparzyć ją i wtedy zostawić skórkę. Owoc pokrój na ćwiartki. Mięso polej sosem serowym, na nim zrób kleks z żurawiny. Całość udekoruj gruszką i gałązką tymianku.Źródło: Na żywo