Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Kaszę przełóż do rondelka i zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut, do napęcznienia.
Warzywa oczyść, obierz i pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa, oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Podlej całość bulionem. Dodaj śmietanę, pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 30 minut.
Zalej kaszę potrawką i podawaj na gorąco.Źródło: Telemax