Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z koprem włoskim i marchewką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Umyte mięso rozkrój na duży płat i delikatnie zbij je tłuczkiem. W miseczce wymieszaj: olej sól, pieprz, majeranek, paprykę, czosnek, miód, sok i skórkę cytryny. Posmaruj tym mięso z każdej strony. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
W miseczce namocz morele w winie. Posiekane owoce wymieszane z serem żółtym ułóż na mięsie i zwiń w roladę za pomocą wykałaczek i sznurka. Obsmaż na maśle, przełóż do żaroodpornego naczynia. Zalej winem, w którym moczyły się owoce.
Dodaj pokrojone warzywa, posyp je cukrem. Przykryj i piecz przez godzinę w temp. 180°C. Pod koniec zdejmij pokrywkę.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień