Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z marchewką"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Marchewki oraz ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałeczki indyka. Dodaj przygotowane warzywa. Smaż około 2 minut. Następnie podlej wrzątkiem i duś przez 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj.
Imbir oraz czosnek dodaj do gulaszu, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gotujących się składników. Mocno podgrzej. Przypraw do smaku curry, solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
Gulasz przelej do żaroodpornych miseczek. Każdą przykryj krążkiem francuskiego ciasta. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubą solą. Piecz 15 min w temp. 220 st.Źródło: Tina