Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Usuń kości z mięsa. Płat lekko rozbij. Wymieszaj marynaty, wlej 2 łyżki wody, natrzyj mięso. Owiń folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (lub na całą noc).
Pokrój pieczarki oraz cebulę. Podsmaż na maśle. Przypraw farsz solą, pieprzem. Rozłóż go mięsie, zwiń w rulon i obwiąż nitką. Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 190°C.
Z sosu z pieczenia możesz zrobić sos. Podaj z kaszą kuskus oraz kiszonym ogórkiem. Tak samo możesz przyrządzić pierś indyka, schab środkowy oraz karkowy.
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie