Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pietruszką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10426
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 257
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10426
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 257
Składniki
Mięso umyj, oczyść i natrzyj z obu stron pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Włóż na 30 minut do lodówki.
Pietruszki obierz i gotuj kilka minut w osolonej wodzie. Mięso obsmaż z obu stron. W naczyniu żaroodpornym ułóż pietruszki i mięso. Oliwę wymieszaj z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i resztą czosnku.
Polej pietruszki i mięso ziołową oliwą. Na wierzchu ułóż koperek i natkę. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Koperek i natkę zblenduj. Polej powstałym sosem.Źródło: Takie jest życie