Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z sosem porzeczkowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Filet z indyka umyj i osusz. Czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z solą, pieprzem i majerankiem. Mieszanką natrzyj mięso ze wszystkich stron, obwiąż je nitką i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Zamarynowane mięso obsmaż na oleju i przełóż do brytfanki. Cebulę obierz, posiekaj, wrzuć na tłuszcz ze smażenia mięsa i zeszklij. Dolej wino, zagotuj, przelej do brytfanki z mięsem. Pieczeń przykryj i piecz około godziny w temperaturze 200°C.
Porzeczki przebierz, wsyp do garnka. Podlej odrobiną wody. Dodaj miód, ocet i rozmaryn. Duś ok. 15 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Pieczeń pokrój w plastry. Przed podaniem polej sosem porzeczkowym.Źródło: Naj