Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z ziołami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Pierś z indyka rozetnij na większy płat i lekko rozbij. Kromki chleba pokrój w drobną kostkę i przyrumień w piekarniku w temp. 180° C. Następnie przenieś do misy i poczekaj, aż wystygną. Dodaj szynkę pokrojoną w kostkę, posiekane zioła i żółtka. Posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Pod koniec dodaj sztywną pianę z białek.
Na mięso wyłóż przygotowane nadzienie, a na krawędzi ułóż obrane jajka przepiórcze. Zwiń roladę i owiń folią aluminiową.
Włóż do brytfanny (posmarowanej tłuszczem), podlej wodą i piecz w 180°C przez ok. 40 minut. Następnie zdejmij folię, ułóż na roladzie resztę masła i dopiecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo