Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z żurawiną"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14861
Polecam.
Odsłon: 443
Szybka i smaczna
Odsłon: 14861
Polecam.
Odsłon: 443
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Wyciąć wzdłuż dwa dość szerokie otwory. Mięso z nich drobno pokroić.
Szalotki obrać i posiekać. Usmażyć na złoty kolor na maśle. Dodać pokrojone mięso, żurawinę, zalać czerwonym winem, przykryć i chwilę razem dusić.
Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień, odparować nadmiar wody. Zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem.
Farszem i łodygami selera naciowego wypełnić otwory w filecie, uformować ładny kształt pieczeni, związać. Piec 50 minut w 200°C, podlewając bulionem.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium