Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja sobie radzić w niepowodzeniach kulinarnych
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
GDY ZUPA JEST ZA RZADKA... - do zupy zagęszczanej śmietaną lub kremowej najlepiej dodać żółtko ze śmietaną ( żółtko wymieszać z 80g śmietany, dodac do tego 2-3 łyżki zupy i po rozprowadzeniu wlać do garnka, mieszając. Lekko zagotować, nie przerywając mieszania). - dodać do garnka trochę kaszy manny i mieszać dopóki się nie rozgotuje. -dodać 1-2 łyżki puree z ziemniaków, GDY ZUPA JEST ZA GĘSTA... - rozcieńczyć domowym rosołem, wywarem warzywnym, albo samą woda i ponownie przyprawić. GDY DANIE JEST ZA RZADKIE... warzywa i mięso wyciągnąć łyżką cedzakową. Odparować pozostały w naczyniu płyn, az uzyska odpowiednią konsystencję, a następnie włożyć warzywa i mięso, podgrzać uważając, by sie nie przypaliło. GDY ROSÓŁ JEST ZBYT MĘTNY... - mocno zagotować, -dodać do rosołu kilka kostek lodu. - zlać rosół przez rzadkie sitko i pozostawić do wystygnięcia. GDY SOS SIĘ ZWARZY.. - sos zagęszczany śmietaną spróbuj rozkręcić mikserem. GDY PIANA Z BIAŁEK NIE CHCE SIĘ UBIĆ.. dodać kilka kropli soku z cytryny.