Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka pieczone z kurczakiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Odetnij 1/3 jabłka i pokrój je w kostkę. Z pozostałej części wydrąż pestki i trochę miąższu (uważając, aby nie przeciąć brzegów i skórki jabłek).
Owoce skrop sokiem z cytryny, aby środek nie ściemniał. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Usmażone przełóż do miseczki, a na patelnię wrzuć pokrojone w piórka cebule.
Gdy się zarumienią dodaj pokrojone jabłko i pora. Całość przełóż do mięsa i wymieszaj. Następnie połącz z serem feta. Nadzieniem wypełnij wydrążone jabłka.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Danie wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i podawaj z jogurtem.Źródło: Na żywo