Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jakiś chochlik mnie podkusił żebym wrzuciła do Smakera poczciwe jabłka w cieście,bo zazwyczaj unikam wstawiania dań,które już są znane ,żeby nie powielać i też zaproponować coś innego;)Placuszki z jabłkami bardzo lubię w różnych wersjach,a to jedna z ulubionych:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać mąkę i mleko na zmianę,na końcu dodać cukier i aromat. Ciasto dokładnie wymieszać,aż stanie się gęste i gładkie,o konsystencji śmietany.
Jabłka obrać ze skórki,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Cząstki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na gorący olej. Usmażyć na złotobrązowy kolor.Przełożyć usmażone placuszki na talerz i oprószyć cukrem pudrem (można go wymieszać z cynamonem).