Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,chrupiące i delikatne:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44439
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44439
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 35
Składniki
Mąkę,mleko,śmietanę,jajka,sól zmiksować .Ma być dość gęste ciasto. Jeśli jest za bardzo gęste dolać mleko. Jabłka obrać i pokroić w centymetrowe plastry.Wyciąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i na gorący kłaść jabłka obtoczone ciastem. Najlepiej to robić widelcem lub patyczkiem. Smażyć z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!