Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglanka z jagodami"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Suchą patelnię rozgrzej na dość silnym płomieniu. Wysyp na nią kaszę i krótko przypraż. Kasza powinna zacząć wydzielać orzechowy zapach, ale nie zbrązowieć.
Następnie przepłucz ją obficie wodą. Dzięki tym zabiegom unikniesz posmaku goryczy. Kaszę ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu.
Jagody oczyść, dobrze spłucz pod bieżącą wodą, po czym zmiksuj razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jogurtem.
Ugotowaną kaszę rozłóż na talerze, polej obficie sosem jagodowym. Podawaj na ciepło lub na zimno.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV