Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jagnięcina na jarzynce"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 380 kcal, cena 5,10 zł
Polędwicę oczyść. Natrzyj z każdej strony solą oraz pieprzem. Przełóż mięso do brytfanny. Oprósz je kminkiem. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Posyp mięso. Podlej całość odrobiną wody, przykryj brytfannę i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 st. 60 minut.
Miód utrzyj z 2 łyżkami gorącej wody. Wsyp szczyptę mielonej słodkiej papryki, łyżkę otartego tymianku, przeciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju. Całość wymieszaj.
Po godzinie pieczenia mięso odkryj, natrzyj miodową glazurą. Ponownie przykryj, piecz do miękkości. Co pewien czas polewaj powstającym sosem.
Marchewki krótko obgotuj. Przełóż do brytfanny z sosem pieczeniowym. Dodaj cukier, masło i sól do smaku. Piecz 8 min. Mięso podawaj na marchewce. Udekoruj koperkiem.Źródło: Świat kobiety