Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowy torcik z naleśników"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Do miski wbij żółtka, przesiej mąkę, wlej mleko, jogurt i wodę mineralną. Dodaj cukier, sól, łyżkę oleju i energicznie wymieszaj. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do ciasta. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut.
Większą część jagód rozgnieć widelcem. Układaj kolejno naleśnik posmarowany serkiem i porcję jagód, wierzch posyp cukrem pudrem. Jeśli dzień jest wyjątkowo upalny, zamiast serka możesz naleśniki posmarować cienką warstwą lodów i posypać jagodami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień