Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica po bacowsku"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 113
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12601
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 74
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 42
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 113
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12601
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 74
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 42
Składniki
Pokrój w kostkę chleb i słoninę. Najpierw stop słoninę na patelni. Wrzuć kostki chleba i zrumień je.
Roztrzep jajka z mlekiem, lubczykiem i oscypkiem. Zalej nimi grzanki, posól. Smaż, aż jajka lekko się zetną. Posyp posiekaną natką.
Grzanki pozostaną chrupiące, jeśli zalejesz jajkami skwierczące pieczywo, a ogień będzie na tyle duży, że jajecznica szybko się zetnie. Pamiętaj, by przez cały czas ją mieszać. Od razu podawaj!
Dla 4 osób, czas 10 min, 3 zł porcja, 320 kcal.Źródło: Olivia