Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z awokado"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Miąższ awokado wyjmuję łyżką i kroję na mniejsze kawałki, skrapiam odrobiną soku z cytryny.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam na nie awokado, chwilę je na nim podgrzewam, stale mieszając i uważając, żeby się nie przypaliło (tylko leciutko zrumieniam).
Jajka roztrzepuję w miseczce z solą i pieprzem. Wlewam do awokado i chwilę smażę, cały czas mieszam.
Zieleninę płuczę, osuszam, siekam. Posypuję nią jajecznicę przełożoną na talerz.
10 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 1 porcję
<strong>Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>Źródło: Kobieta i życie