Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone na bagietce"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Na patelni stop masło i zrumień kromki pieczywa. Posyp je przyprawą do gyrosa i ułóż w kokilkach.
Kiełbasę pokrój w plasterki, posyp przyprawą do gyrosa i podsmaż na suchej patelni. Ułóż je na pieczywie. Drobniutko pokój paprykę i posyp wierzch potrawy.
Na wierzch, do każdej kokilki wbij jajko. Posyp solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj ok. 8 minut w temp. 180°C.
Potrawa będzie bardziej sycąca, jeśli jajka posypiesz przed zapiekaniem odrobiną startego żółtego sera. Zamiast kiełbasy śląskiej możesz wykorzystać resztki gotowanego, podsmażonego mięsa z obiadu oraz dowolną wędlinę, np. parówki.
Możesz także zapiec jajka w pomidorach. Wydrąż 2 średnie pomidory. Osącz je na papierowym ręczniku. Do każdego pomidora włóż trochę zrumienionych grzanek. Na koniec wbij jajko, posyp solą oraz pieprzem i zapiecz.Źródło: Bella Relaks