Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, zdrowy, szybki do wykonania i skromny obiad. U mnie standard to jajka sadzone, ziemniaki puree i mizeria. Typowy obiad jak za czsów PRL-u. Nieraz zdażało się, że zamiast mizerii była sałata masłowa ze śmietaną.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Smażę 2 jajka na jedną porcję. Na odpowiedniej wielkości patelni podgrzewam masło klarowane. Na gorący tłuszcz wbijam 2 jajka, tak aby się nam żółtka nie rozlały. Moc palnika powinna być nastawiona na średnią. Jajka nie powinny mocno skwierczeć. Jeśli zaczęły się tworzyć pęcherzyki na białku, oznacza, że trzeba moc palnika zmniejszyć. Jajko powinno się smażyć ok. 3-4 minut bez obracania. Na ostatnią minutę przykrywam patelnię pokrywką, aby białko się ścieło, doprawiam przyprawami i wyłączam palnik. Przed podaniem posypuję pokrojonym szczypiorkiem lub koperkiem. U mnie są zawsze do jajek sadzonych ziemniaki puree i miżeria.