Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone w pomidorach - tradycyjna izraelska szakszuka"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na większe kawałki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać lekko oliwę, wrzucić zmiażdżony czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Smażyć chwilę, mieszając, dodać pomidory i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 10-15 minut. Doprawić solą, pieprzem, oregano.
Do pomidorów wbić ostrożnie jajka, starając się, żółtka się nie rozlały. Posolić jajka i dusić ok. 3-5 minut, aż białka się zupełnie zetną, a żółtka będą półpłynne. Podawać posypane siekaną natką lub kolendrą.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium