Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w cieście francuskim"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Lubiszyna
Cebule pokrój w półkrążki, paprykę w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj paprykę, wymieszaj. Podduś. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw. Usmaż.
Masę ułóż na środku ciasta. Posyp startym serem (2 łyżki odłóż). Ciasto po bokach ponacinaj, zawiń do środka, formując warkocz. Posyp resztą sera i ziołami prowansalskimi. Piecz 20 minut w temp. 220°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie