Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie w przygotowaniu danie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, ugotowane obieramy ze skorupki i kroimy na połówki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w rondelku do jej zeszklenia. W słoiczku rozbijamy w 250 ml bulionu warzywnego 2 łyżki mąki i wlewamy do zeszklonej cebuli cały czas mieszając do połączenia się składników. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i lubczyku, musztardę i sok z cytryny, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Jajka podajemy z ziemniakami, sosem i ogórkiem marynowanym. Smacznego !!!