Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z programu Super Food na co dzień Jamiego Olivera. Pyszne i sycące pełnowartościowe danie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy papryczkę chilli pokrojoną w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy na patelnię. Smażymy aż fasola odparuje z pozostałości wody i popęka. dodajemy pokrojone w ósemki pomidory. wszystko dusimy ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia wbijamy jajka i przykrywamy pokrywką. Dusimy do ścięcia białek. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!!!!