Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to zestaw nietypowych połączeń tradycyjnej kuchni. Ten odważny zestaw daje nam pyszną potrawę, która wychodzi na przeciw współczesnej kuchni. Danie szybkie w przygotowaniu, tanie, niskokaloryczne, sycące a przede wszystkim smaczne i zdrowe.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5653
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5653
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Nastawiamy ryż do gotowania wg przepisu na opakowaniu ok. 25 min. Ryż brązowy gotuje się dłużej. Nastawiamy jajka i gotujemy na twardo.
Na patelnię dajemy tłuszcz i koncentrat pomidorowy. Mieszając smażymy. Jak koncentrat zmieni kolor wlewamy mleko migdałowe cienkim strumykiem do momentu aż składniki się połączą i powstanie gęsty sos. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy pieprzem i innymi przyprawami wg uznania.
Obieramy jabłko i seler, płuczemy pod wodą i ścieramy na tarce. Jabłko na średnich oczkach a seler na drobnych. W miseczce łączymy seler z jabłkiem i skrapiamy cytryną aby nie ściemniała sałatka.
Jajka obieramy, ryż wykładamy do miseczki. Na dwa talerze wykładamy po połowie ryżu, sosu pomidorowego, sałatki i jajka. Dekorujemy zieleniną wg uznania. Podajemy na ciepło. Można też podawać w wersji na zimno np. jako drugie śniadanie lub obiad w pracy.
Uwaga dania nie ma potrzeby solić. Przyprawy dodajemy takie jakie lubimy. Smacznego!