Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka zapiekane w cieście francuskim"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź i podziel na 6 kwadratów. Każdy kwadrat umieść w formie muffinkowej, tak aby rogi ciasta wystawały na zewnątrz. Do środka włóż trochę żółtego sera, szynki i wbij jajko. Całość dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu połóż plasterek oczyszczonej pieczarki i kawałek pomidora. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze do 200° C. Muffiny podawaj na ciepło, posypane drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo