Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy domowy chleb to taki, który posiada chrupiącą skórką. Poniżej przedstawiam sprawdzony sposób, jak dodać skórce chrupkości.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Naczynie z lodem Niezawodnym sposobem na otrzymanie chrupiącej skórki w każdym bochenku (i na drożdżach i na zakwasie) jest użycie naczynia wypełnionego kostkami lodu. Dzięki włożeniu go na dno piekarnika, woda z lodu paruje, nie naruszając miąższu, a dodając chrupkość zewnętrznej części bochenka. Sposób: Napełnij żaroodporne naczynie (np. porcelanową miseczkę) kostkami lodu. Umieść wypełnione kostkami lodu naczynie na dnie piekarnika, lub na tym samym poziomie co forma z ciastem na chleb.