Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarmuż z kasztanami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Lekko przemarznięty jarmuż starannie opłukać. Liście, po wycięciu żyłek, ugotować. Gdy zmiękną, odcedzić, przelać zimną wodą, odcisnąć i posiekać.
Marchew, burak i cebulę zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu z mąką. Dodać jarmuż, wlać rosół i dusić pod przykryciem.
Kasztany upiec, obrać z łupin.
Z cukru i niewielkiej ilości wody zrobić gęsty syrop. Dodać do niego kasztany, podsmażyć chwilę.
Jarmuż z warzywami wyłożyć na półmisek i obłożyć z boków kasztanami.Źródło: Życie na Gorąco Retro