Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarskie pierogi z grochem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1527
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 308
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 65
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1527
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 308
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 65
Składniki
Groch ugotuj do miękkości, rozetrzyj. Mąkę zalej 1/2 szklanki gorącej wody. Dodaj łyżkę oleju, wsyp szczyptę soli. Szybko wyrób ciasto. Kapustę zalej szklanką wody, dodaj liście i ziele. Gotuj 30 min.
Cebule pokrój, przesmaż na łyżce oleju z masłem. Dodaj do kapusty. Połącz z grochem, dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółka i nakładaj farsz. Zlep pierogi, gotuj 3-5 min.Źródło: Świat kobiety