Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z boczkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Żołądki dokładnie umyj i oczyść z błonek. Wrzuć do zimnego rosołu i powoli doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż zmiękną. Odcedź i pokrój na cienkie plasterki. Wrzuć do rosołu. Dodaj kminek, listki, pieprz oraz sól do smaku.
Cebulę obierz, posiekaj. Boczek potnij w sporą kostkę. Razem z cebulą podsmaż na rumiano. Pozostałe warzywa obierz, umyj. Ziemniaki i marchewki pokrój na małe kawałki, brukselki zostaw w całości. Warzywa oraz cebulę z boczkiem wrzuć do gotującego się rosołu. Gotuj kolejne 20 minut na malutkim ogniu (tak by zupa tylko „mrugała”).
Przed podaniem możesz zabielić zupę śmietaną. Postaraj się też wyłowić ziarenka pieprzu.
Bez zapachu...
Razem z warzywami dodaj laskę cynamonu – pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu gotowanej brukselki.Źródło: Naj