Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z grzankami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina Barwina</strong>
1Mięso myję, wkładam do garnka. Zalewam wodą. Nim woda zawrze, usuwam pianę, która powstaje na powierzchni wywaru. Potem wrzucam ziarenka ziela angielskiego, listki laurowe oraz natkę. Gotuję dalej ok. 30 minut.
2W tym czasie warzywa obieram, myję, kroję w kostkę. Groszek przekładam na sitko, czekam, aż ocieknie z zalewy.
3Do gotującego się wywaru wkładam pokrojone ziemniaki, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotuję 15 minut. Groszek dodaję do zupy 5 minut przed końcem gotowania.
4Gotową zupę przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewam do talerzy. Każdą porcję zupy posypuję garścią pszennych grzanek oraz dekoruję natką.Źródło: Naj