Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9769
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9769
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Składniki
Cukinie umyj, potnij na kawałki. Włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, wrzuć na rozgrzane masło, podsmaż. Dołóż resztę warzyw, chwilę smaż. Zalej je bulionem. Gotuj ok. 15 minut, aż warzywa będą prawie miękkie. Tosty namocz w wodzie.
Mięso mielone wymieszaj z musztardą i odciśniętym pieczywem. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy mięsnej uformuj kuleczki. Włóż je do zupy, gotuj razem ok. 10 minut. Zupę przypraw. Makaron ugotuj według przepisu. Dodaj go do zupy tuż przed podaniem.Źródło: Naj