Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z ziemniakami czy kluskami śląskimi to prawdziwa petarda.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Umyte jajka ugotować na twardo. Umytą wieprzowinę pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, posolic i posmarować musztardą. Na każdy plaster miesa położyć plasterek boczku, rozsmarowujemy na nim przecier pomidorowy i ułożyć cienko pokrojoną w piórka cebulę. W tak przygotowanie plastry miesa zawijać ugotowane jajka. Owinąć roladki nitką, obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać przyprawy i dusić około 45 - 50 minut pod przykryciem, podlewając delikatnie gorąca wodą. Po uduszeniu Sos podprawic mąką i Opcjonalnie śmietaną, posypać posiekaną natka pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!