Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaskółcze gniazda z ziołami"
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 314
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 314
Składniki
Mięso oczyść, usuń błonki i opłucz. Następnie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w poprzek włókien na 6 plastrów.
Jajka włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj je około pięciu minut, aby żółtko nie całkiem się ścięło. Jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupek.
Gotowe już podsmażone jajka, owinięte plastrem cielęciny, podduś przez kwadrans w szerokim naczyniu. Wrzuć listek laurowy, czarny i kolorowy pieprz, wlej pół szklanki białego wina. Zmniejsz płomień i duś mięso pod przykryciem, aby doszło w środku.
Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo przekrój na pół. Podawaj je z pieczonymi ziemniakami oraz z sałatką z czerwonej cebuli (pokrojonej w talarki) i kawałków pomidorków, przyprawionej winegretem. Jeśli lubisz, mięso możesz też polać jasnym sosem do pieczeni.Źródło: Na żywo