Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie jednogarnkowe na zimowy obiad, które przygotujesz w 30 minut. Kociołek robi się sam i błyskawicznie, krótki czas przyrządzania to nie jedyna zaleta tego dania, smakuje pysznie,cudownie pachnie i prezentuje się też niczego sobie.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 115
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 205
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 115
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 205
Składniki
Fileta z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w drobną kostkę, tak samo obraną cebulę. Wrzucić razem do szerokiego garnka, oprószyć słodką i ostrą papryką oraz szczyptą soli, wlać oliwę i podsmażyć pod przykryciem kilka minut aż mięso i cebulka się zrumieni.
Dodać pokrojoną w grubszą kostkę paprykę, salami i pokrojone na kawałki pieczarki, dusić 5 minut, po tym czasie wsypać osaczoną z zalewy kukurydzę i suchy makaron zalać gorącym rosołem, dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, wsypać zioła prowansalskie i gotować razem około 12-15 minut. Przed końcem gotowania, spróbować i doprawić do smaku, zabielić śmietaną. Podawać gorące posypane szczypiorem z dymki. Zyczę smacznego!