Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 230
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 230
Składniki
Mąkę i zimne masło siekamy nożem, aż do uzyskania konsystencji kaszy. Dodajemy cukier puder i żółtka, jeszcze chwilę siekamy, a potem zagniatamy w kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozwałkowanym na cienki placek ciastem wyklejamy natłuszczoną formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez 15 minut w 180oC.
Serek, śmietanę, cukier, jajka i skórkę z cytryny miksujemy. Z obranych gruszek usuwamy pestki i kroimy na pół. Na podpieczony spód wylewamy ser i układamy dekoracyjnie gruszki.
Pieczemy 35-40 minut w 180oC. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika. Posypujemy płatkami migdałowymi.
Wartość odżywcza 1 porcji: 296 kcal, Białko 2,7 g: Tłuszcz 18 g, Węglowodany: 24 g
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji około 0,90 złŹródło: Rewia